grafmonument

graftegel voor urngraf

Grafmonument van keramiek
Tiërna maakt keramische grafplaten uit één of meerdere tegels van vriesvaste klei in steengoed. Steengoed is klei die gebakken op hoge temperatuur duurzaam, sterk en waterdicht is.

Kleur en belettering
Op keramiek kun je met glazuur kleur aanbrengen. Er zijn verschillende combinaties mogelijk en Tiërna probeert ook graag nieuwe kleurcombinaties uit.

Bij een graftegel van keramiek kan de belettering in elke lettersoort of schrift worden gemaakt. Het is dus ook mogelijk om een opschrift in handschrift of kalligrafie te maken.

Symboliek en tekening
Wilt u symbolen of een tekening toevoegen? Samen met u zoeken we naar een illustratie die de overledene eer aan doet en zijn identiteit onderstreept. U kunt eventueel ook een portretje laten toevoegen. Dat kan bijvoorbeeld ook een silhouet zijn van de overledene.

Liggende Tegel
Bij de liggende tegel kunt u denken aan een formaat van bijvoorbeeld 80 x 140 centimeter. Bijvoorbeeld opgebouwd uit vier kleinere tegels. De tegel kan een ovaal, rechthoek of afwijkend van vorm zijn.

Staande Tegel
Een staande tegel wordt gemonteerd op een muurtje van baksteen of beton. U kunt ervoor kiezen om beide zijden van het muurtje een tegel te geven, zodat het graf een voor- en achterkant heeft.

Het productieproces
Eerst ontvangt u op basis van uw wensen een conceptontwerp. Het ontwerp voor een kleine tegel is op ware grootte. Voor het ontwerp staat een levertijd van twee weken. U kunt kleine wijzigingen aanbrengen op het ontwerp.

Kleurproeven
Kleurproeven kosten tijd. Het is een nauwkeurig ambachtelijk proces. Na ongeveer een maand kan aan de eigenlijke tegel worden begonnen.

Vormen, drogen en stoken
De tijd om de tegels te vormen is afhankelijk van de hoeveelheid tegels en wisselt per monument. Na het vormen van de tegel kunt u nog kleine wijzigingen laten aanbrengen. Na goedkeuring moeten de tegel(s) drogen. Na ongeveer twee maanden kan de stook beginnen. De duur varieert afhankelijk van het aantal tegels doorgaans enkele weken.

Fundering en plaatsing
Tiërna vraagt voor u de vergunning aan. De firma Zuliani verzorgt de fundering en plaatsing. Dit  is inbegrepen in de prijs.