Ondine de Kroon

De berm, linoleumsnede in opdracht van Forbo Flooring BV

 Ik groeide op in een kunstenaarsgezin. Zo kwam ik al vroeg in aanraking met kunst. Ik ben opgeleid als beeldhouwer en monumentaal vormgever aan de Willem de Koning Academie. Vervolgens heb ik mij ontwikkeld als graficus. Onder meer Museum Boymans van Beuningen heeft mijn linoleumsneden gekocht.

Sinds 1989 werkt ik  als beeldend kunstenaar.  Het werken in  opdracht startte met een herdenkingsprent van de bemanning van een getorpedeerde boot. Deze persoonlijke opdracht gaf mij bijzonder veel voldoening.  

In 2003 maakte ik mijn eerste opdracht voor de openbare ruimte in keramiek. Ik houd van keramiek omdat ik het naar mijn eigen hand kan vormen. In de linoleumsnede vind ik eenzelfde vrijheid als in het keramiek, je kunt met de gevoeligheid van het handschrift, haarfijn emoties doorgeven.